Week tegen eenzaamheid van 30 sept. t/m 7 okt. 2021

Extra activiteiten bij de Gunnerij

 

Donderdag 30 sept.:   Kom op de soep met Humanitas                                            van 12:00 tot 15:00 uur

Vrijdag 1 okt.:              Wandelen door Nederweert met koffietijd                         van 10:00 tot 12:00 uur

Zaterdag 2 okt.:           Spellendag                                                                                    van 10:00 tot 14:00 uur

Zondag 3 okt.:              Ontbijt op zondag aangeboden door RaboClubSupport  van 10:00 tot 13:00 uur

Maandag 4 okt.:          Stoelyoga                                                                                      van 14:00 tot 16:00 uur

Dinsdag 5 okt.:             Wafels bakken                                                                            van 13:00 tot 16:00 uur

Woensdag 6 okt.:        Herfstbloemstukjes maken                                                     van 10:00 tot 13:00 uur

Donderdag 7 okt.:        Rollatortocht in samenwerking met St. Joseph                van 13:00 tot 16:00 uur

 


20-08-2021

Vanaf 7 juni 2021 is de Gunnerij weer open. Rekening houdend met de naleving van de coronamaatregelen zijn onze openingstijden ongewijzigd en is er weer leven in de Gunnerij.

De Gunnerij is er voor alle mensen van Nederweert ongeacht leeftijd, herkomst, religie of geslacht.

Als Gunnerij hebben wij dit project gestart om de leefbaarheid en de betrokkenheid in ons dorp te vergroten.

De afgelopen jaren is gebleken dat de behoefte aan dit sociaal initiatief een schot in de roos is geweest voor Nederweert en omstreken. (Ospel, Budschop, Nederweert-Eind )

Ons doel, om mensen samen te brengen onder het genot van een kopje koffie of thee, samen praten, samen lachen, samen huilen, je gehoord voelen, is daarmee bereikt. Dit is waar wij als vrijwilligers van de Gunnerij voor staan.

Mooi, dat er ook aandacht is voor mensen met vragen omtrent de WMO of hulp bij het invullen van formulieren. Men kan op maandagmiddag voor vragen omtrent de WMO en op donderdagmiddag voor hulp bij het invullen van formulieren bij Humanitas terecht in de Gunnerij van 13.00u tot 15.00u.

Ook staat de Gunnerij open voor eenieder in Nederweert die zelf iets wil organiseren zoals: een lezing houden,  een middag gezellig knutselen met een groepje, een cursus geven etc. (tegen betaling van de consumpties).

In aanloop naar de Week tegen Eenzaamheid van 30 september tot en met 7 oktober 2021 heeft de  Gunnerij weer een mooi programma op stapel staan. Te zijner tijd wordt ons programma gepresenteerd in het Krantje van de Week tegen Eenzaamheid dat huis aan huis wordt bezorgd.

Van de Rabo Club Support van 2020 heeft de Gunnerij een bedrag van € 1.000.00 ontvangen om op de zondagochtenden een Gratis Ontbijt aan te bieden aan onze gasten.

Vanwege Covid -19 hebben wij dit helaas moeten uitstellen, maar het eerste ontbijt vindt plaats op zondag 3 oktober 2021 in de Week tegen Eenzaamheid.

Graag aanmelden bij de Gunnerij  i.v.m. 1,5 meter beleid.

Momenteel zijn wij op zoek naar mensen die ons team willen versterken als vrijwilliger.

Mocht u enkele uurtjes per week in een enthousiast team willen helpen als gastvrouw/gastheer bij onze activiteiten, neem dan contact op met de Gunnerij via www. degunnerij@gmail.com , telefoon 06-22972069 of loop gewoon even binnen bij de Gunnerij,  Lambertushof 2, 6031 EP te Nederweert. Tot ziens!

 

Openingstijden maandag t/m vrijdag van 10.00u tot 16.00u. Zaterdag van 10.00u tot 13.00u.


07-02-2021

De Gunnerij mag weer open

 

Namens het bestuur en de vrijwilligers van de Stichting De Gunnerij Nederweert willen wij u laten weten dat de open inloop vanaf maandag 7 juni 2021 voor alle mensen van Nederweert haar deuren weer mag openen.De Koffie staat klaar en deze eerste week wordt feestelijk geopend met koffie/thee en een heerlijk stuk Limburgse vlaai.

 

Wij zijn zeer verheugd dat ons gewone leven weer langzaam opgebouwd kan worden. Iedereen die behoefte heeft aan een praatje, een kopje koffie/thee is van harte welkom. De vrijwilligers zorgen dat alles in goede banen geleid wordt met inachtneming van de voorgeschreven coronamaatregelen. Een mondkapje bij binnenkomst en voorlopig een beperkt aantal gasten.

 

Vanaf maandag 14 juni houdt het Steunpunt van de Gemeente maandagmiddag spreekuur van 13.00u tot 15.00u. Hier kunt terecht met hulp- en ondersteuningsvragen aan de Gemeente. Een medewerker van de gemeente is aanwezig.

 

Vanaf 10 juni houdt het Steunpunt Humanitas elke donderdagmiddag spreekuur van 13.00u tot 15.00u. Hier kunt u terecht met vragen en hulp bij het invullen van formulieren.

 

De andere activiteiten zoals kaarten en de creatieve middagen worden in een later stadium opgestart, wanneer de regering de laatste coronamaatregelen zal afschaffen.

 

Onze vrijwilligers staan weer klaar voor u!!!!!!

 

Wij kijken naar jullie uit!!!!!!!!

 

HET BESTUUR EN VRIJWILLIGERS VAN DE STICHTING DE GUNNERIJ.


15-02-2021

Ouderen vanaf 70 jaar reizen gratis naar vaccinatielocatie

Ouderen vanaf 70 jaar worden gratis vervoerd naar de locatie waar ze gevaccineerd worden tegen corona. Voor de klanten van Omnibuzz is het vervoer naar de vaccinatielocatie sowieso gratis, maar dit geldt nu ook voor ouderen zonder Omnibuzz-pas. Dat hebben de 30 deelnemende gemeenten aan de gemeenschappelijke regeling Omnibuzz besloten. “Op die manier maken wij het samen mogelijk dat zo veel mogelijk oudere burgers een vaccinatieafspraak maken en dat ze daarbij gelijk behandeld worden.”

Gebruik maken van het gratis vervoer

Het gratis vervoer geldt bij de eerste en de tweede vaccinatie (indien van toepassing). Wilt u hier gebruik van maken, wacht dan eerst de oproep voor de COVID-19 vaccinatie af. Als u de oproep voor de COVID-19 vaccinatie krijgt, staat in deze oproep wanneer u een afspraak kunt maken. 

Als u met de GGD belt om de afspraak te maken, krijgt u ook de vraag op welke manier u naar de priklocatie reist. Als u met Omnibuzz naar de vaccinatielocatie reist, moet u dit vermelden. Zij houden hier dan rekening mee bij het inplannen. Daarna kunt u uw rit boeken bij Omnibuzz. 

Rit boeken bij Omnibuzz

Bent u geen klant van Omnibuzz dan heeft u geen pasnummer. U kunt dan alleen telefonisch een rit reserveren. Bel hiervoor nummer 0900 - 0699.

Bent u wél klant van Omnibuzz, dan kunt u kiezen hoe u de rit reserveert: 

Reizen met Ominbuzz en regels

Als u met Omnibuzz reist, dan gelden onderstaande regels: 

  • U draagt een chirurgisch mondkapje of medisch mondkapje. 
  • De chauffeur voert bij het instappen een gezondheidscheck uit. 
  • De chauffeur wijst u aan waar u moet gaan zitten.
  • De chauffeur blijft op u wachten bij de locatie. U gaat dus met dezelfde chauffeur terug. 

Wij vragen u dringend om de richtlijnen en adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) op te volgen. Heeft u symptomen van het coronavirus, blijf dan thuis en reis niet.

 


5-1-2021

Wilt u ook elke dag van de week gebeld worden door een van onze deelnemers van de telefooncirkel?

  • Elke dag even dat momentje van controle of alles goed is
  • Contacten hebben met andere mensen
  • Een heel kleine taak die u iedere dag in de ochtend uitvoert en u hiermee iemand helpt?

Neem voor meer informatie contact op met een van onze vrijwilligers!


Paul Batenburg 06 13 12 80 58


5-1-2021

Extra gift Rabo Clubsupport voor De Gunnerij

EXTRA GIFT VAN € 1.000,00 RABO CLUBSUPPORT VOOR

STICHTING DE GUNNERIJ NEDERWEERT

Namens het bestuur en de vrijwilligers van Stichting De Gunnerij Nederweert willen wij graag alle gasten

een heel gezond en liefdevol 2021 wensen.

Zoals wij allen weten heeft het afgelopen jaar ons tegenslagen, beperkingen, ziekten en overlijdens gebracht.

Maar iedereen die in 2021 wakker is geworden weet dat dit nieuwe jaar alleen maar beter zal worden.

 

Samen hebben wij ons aan de regels gehouden en gezien hoe hard het zorgpersoneel gewerkt heeft met gevaar voor eigen leven. Hoe hard de wetenschap zijn best heeft gedaan om in zeer korte tijd een vaccin te ontwikkelen om Nederland en de rest van de wereld Corona-vrij te maken en hopelijk te houden. .

 

Wij kijken reikhalzend uit naar ons oude leefpatroon en naar de dag dat ons sociale leven weer normaal wordt.

Dan kan De Gunnerij de open inloop weer openstellen voor iedereen in Nederweert die behoefte heeft aan een praatje,

een kopje koffie, de krant lezen of gewoon even gezellig samen zijn.

Want dat hebben wij allemaal te lang moeten missen.

In 2021 zullen de vrijwilligers van De Gunnerij alles in het werk stellen om de coronatijd zo snel mogelijk achter ons te laten en naar de toekomst te kijken.

Helaas kunnen wij nog geen datum plannen, maar wij houden u op de hoogte.

 

De wens van onze gasten om samen te ontbijten op zondagmorgen kunnen wij in 2021 realiseren.

Dit is mogelijk gemaakt door een extra gift van Rabo ClubSupport aan De Gunnerij.

Deze wens heeft men gewaardeerd en beloond met een royale gift van € 1.000,00

zodat wij ons doel “1 x in de maand op zondagmorgen een gezamenlijk ontbijt” kunnen waarmaken.

 

Met dank aan Rabo Clubsupport van Rabobank Weerterland en Cranendonck.

Het bestuur en vrijwilligers van de Stichting De Gunnerij.

 


15-12-2020

Rabo ClubSupport - uitslag

Een persoonlijk bedankje

 Voor Rabobank is een club zoveel méér dan een club. Daarom Biedt Rabobank clubs en verenigingen een steuntje in de rug. Juist nu. Stichting De Gunnerij bedankt iedereen die op ons heeft gestemd. Met deze bijdrage kunnen wij ons bestedingsdoel realiseren.

 

Ons doel

Er is behoefte in onze samenleving aan gezamenlijk ontbijten. Wij willen graag voor onze gasten maandelijks op zondagmorgen een ontbijt organiseren. Deze alleenstaande groep eenzame ouderen groeit gestaag . De Gunnerij wil graag aan deze behoefte voldoen. Met de opbrengst van Rabo ClubSupport willen wij deze wens in vervulling laten gaan.

 

Over Stichting De Gunnerij

 De Gunnerij is een inloopcafe in het centrum van Nederweert. De Gunnerij is door de initiatiefnemers dit project gestart om op een laagdrempelige manier de betrokkenheid en de leefbaarheid in de samenleving te vergroten.
De Gunnerij is met deze visie een plek waar elkaar ontmoeten en verbindingen leggen centraal staan.


16-11-2020

Lieve Gasten van de Gunnerij

In deze moeilijke Coronatijd

Die soms uitzichtloos lijkt

Willen wij u laten weten

Dat wij jullie niet zijn vergeten

Voorlopig blijft de Gunnerij nog even nog dicht

Maar met Kerstmis en het nieuwe Jaar in zicht

Hopen wij ons oude (nieuwe) leven weer op te pakken

met de wijsheid van 2020 in onze zakken.

 

Blijf Gezond , Denk positief en Houd afstand !!!!!!!

 

Namens alle vrijwilligers van de Gunnerij Nederweert.

 

Mochten jullie behoefte hebben aan een luisterend oor,

Schroom niet om een vrijwilliger te bellen.

 

Ans Mieghout 06 20381015

 

Miep Janssen 06 19220239

 

Resie Jennissen 06 22972069

 06-10-2020

De Gunnerij doet ook dit jaar weer mee met                       Rabo ClubSupport

 Jij beslist mee!

 

Een club is zoveel meer dan een club. Het is de plek waar de buurt samenkomt, waar je iedereen kent, waar je jezelf kunt zijn en waar we elkaar en de buurt sterker maken.

 

Met Rabo ClubSupport bieden wij kennis, ons netwerk en financiële ondersteuning aan clubs en verenigingen. Om ze sterker te maken, voor nu en in de toekomst. Help jij jouw club haar doel te behalen?

 

Als lid van de Rabobank bepaal jij namelijk welke club een financiële ondersteuning ontvangt. Kortom: jouw stem is geld waard. Goed voor de club & geweldig voor de buurt.
Stem vóór 25 oktober op De Gunnerij (zoeknaam: Stichting De Gunnerij).

 


02-10-2020

Radio-uitzending NPO5 op vrijdagavond 18:15

Download
NPO5_02-10-2020.mp3
MP3 Audio bestand 6.5 MB

Vanaf 1 oktober 2020


Week tegen Eenzaamheid van 1 t/m 8 oktober 2020

 

Een tegen Eenzaamheid

 

 

 

Een terugblik op een bewogen week tegen eenzaamheid die plaatsvond in de week van 1 t/m 8 oktober 2020.

 

 

 

Onze activiteit “kom op de soep” die wij samen hadden georganiseerd met HUMANITAS is ondanks het slechte weer en de aangescherpte coronamaatregelen op 1 oktober 2020 redelijk goed bezocht. De overheerlijke tomaten-groentesoep van Fer Roost maakte deze dag smakelijk tot een dikke voldoende.

 

Aan de vaste vrijdagochtendwandeling namen 10 wandelaars deel.

 

Op zondag 4 oktober kon men aanschuiven voor een herfst-ontbijt. Het ontbijt was zeer geslaagd.

De aanwezigheid van onze burgemeester Birgit Op de Laak gaf het geheel een extra tintje. Wij streven ernaar, na de coronatijd, in De Gunnerij maandelijks op een vaste zondag een ontbijt te organiseren.

 

De stoelyoga op woensdag 7 oktober, gegeven door Nelleke van Lith, smaakte naar meer.

 

De toezegging om na deze coronatijd de stoelyoga als vaste activiteit op te nemen in De Gunnerij werd dan ook met groot enthousiasme ontvangen.

 

De Rollatortocht die gepland stond is vanwege het slechte weer naar een nader te bepalen datum verplaatst. Ook staat er nog een scootmobieltochtje “Rondje om de toren” op onze agenda in samenwerking met Alfons Bruekers.

 

Wij willen graag iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het organiseren van deze week, van harte bedanken.

 

Helaas is de toekomst onduidelijk en zijn wij evenals vele anderen, gelet op de regelgeving, genoodzaakt

De Gunnerij voorlopig te sluiten. Het coronavirus treft iedereen, met name onze gasten die vaak eenzaam zijn en hele dagen alleen thuis zitten in de hoop niet ziek te worden.

 

Onze vrijwilligers blijven telefonisch bereikbaar voor allen die behoefte hebben aan een praatje, een bezoekje of een wandelingetje. Bel ons gerust!!!! Zie folder voor telefoonnummers.

 

Bezoek onze website www.degunnerij.nl. Zo blijft u op de hoogte.

 

 

 

Bestuur en vrijwilligers

 

Stichting De Gunnerij Nederweert.

 


09-07-2020

De Gunnerij zoekt versterking


17-06-2020

De Gunnerij gaat weer open!