Ouderen vanaf 70 jaar worden gratis vervoerd naar de locatie waar ze gevaccineerd worden tegen corona. Voor de klanten van Omnibuzz is het vervoer naar de vaccinatielocatie sowieso gratis, maar dit geldt nu ook voor ouderen zonder Omnibuzz-pas. Dat hebben de 30 deelnemende gemeenten aan de gemeenschappelijke regeling Omnibuzz besloten. “Op die manier maken wij het samen mogelijk dat zo veel mogelijk oudere burgers een vaccinatieafspraak maken en dat ze daarbij gelijk behandeld worden.”
Gebruik maken van het gratis vervoer:
Het gratis vervoer geldt bij de eerste en de tweede vaccinatie (indien van toepassing). Wilt u hier gebruik van maken, wacht dan eerst de oproep voor de COVID-19 vaccinatie af. Als u de oproep voor de COVID-19 vaccinatie krijgt, staat in deze oproep wanneer u een afspraak kunt maken. 
Als u met de GGD belt om de afspraak te maken, krijgt u ook de vraag op welke manier u naar de priklocatie reist. Als u met Omnibuzz naar de vaccinatielocatie reist, moet u dit vermelden. Zij houden hier dan rekening mee bij het inplannen. Daarna kunt u uw rit boeken bij Omnibuzz. 
Rit boeken bij Omnibuzz:
Bent u geen klant van Omnibuzz dan heeft u geen pasnummer. U kunt dan alleen telefonisch een rit reserveren. Bel hiervoor nummer 0900 - 0699.
Bent u wél klant van Omnibuzz, dan kunt u kiezen hoe u de rit reserveert: 

  •     telefonisch: 0900 - 0699
  •     per mail: ritreservering@omnibuzz.nl
  •     via de website: www.omnibuzz.nl/men-rit-reserveren
  •     via het klantportaal van Omnibuzz

Reizen met Ominbuzz en regels:
Als u met Omnibuzz reist, dan gelden onderstaande regels: 

  •     U draagt een chirurgisch mondkapje of medisch mondkapje.
  •     De chauffeur voert bij het instappen een gezondheidscheck uit.
  •     De chauffeur wijst u aan waar u moet gaan zitten.
  •     De chauffeur blijft op u wachten bij de locatie. U gaat dus met dezelfde chauffeur terug.

Wij vragen u dringend om de richtlijnen en adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) op te volgen. Heeft u symptomen van het coronavirus, blijf dan thuis en reis niet. 

Terug naar overzicht
Een ogenblik geduld...