Week tegen Eenzaamheid van 1 t/m 8 oktober 2020

Een tegen Eenzaamheid

Een terugblik op een bewogen week tegen eenzaamheid die plaatsvond in de week van 1 t/m 8 oktober 2020.

Onze activiteit “kom op de soep” die wij samen hadden georganiseerd met HUMANITAS is ondanks het slechte weer en de aangescherpte coronamaatregelen op 1 oktober 2020 redelijk goed bezocht. De overheerlijke tomaten-groentesoep van Fer Roost maakte deze dag smakelijk tot een dikke voldoende.

Aan de vaste vrijdagochtendwandeling namen 10 wandelaars deel.

Op zondag 4 oktober kon men aanschuiven voor een herfst-ontbijt. Het ontbijt was zeer geslaagd.

De aanwezigheid van onze burgemeester Birgit Op de Laak gaf het geheel een extra tintje. Wij streven ernaar, na de coronatijd, in De Gunnerij maandelijks op een vaste zondag een ontbijt te organiseren.

De stoelyoga op woensdag 7 oktober, gegeven door Nelleke van Lith, smaakte naar meer.

De toezegging om na deze coronatijd de stoelyoga als vaste activiteit op te nemen in De Gunnerij werd dan ook met groot enthousiasme ontvangen.

De Rollatortocht die gepland stond is vanwege het slechte weer naar een nader te bepalen datum verplaatst. Ook staat er nog een scootmobieltochtje “Rondje om de toren” op onze agenda in samenwerking met Alfons Bruekers.

Wij willen graag iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het organiseren van deze week, van harte bedanken.

Helaas is de toekomst onduidelijk en zijn wij evenals vele anderen, gelet op de regelgeving, genoodzaakt De Gunnerij voorlopig te sluiten. Het coronavirus treft iedereen, met name onze gasten die vaak eenzaam zijn en hele dagen alleen thuis zitten in de hoop niet ziek te worden.

Onze vrijwilligers blijven telefonisch bereikbaar voor allen die behoefte hebben aan een praatje, een bezoekje of een wandelingetje. Bel ons gerust!!!! Zie folder voor telefoonnummers.

Bezoek onze website www.degunnerij.nl. Zo blijft u op de hoogte.

Bestuur en vrijwilligers

Stichting De Gunnerij Nederweert.

Terug naar overzicht
Een ogenblik geduld...