AutoMaatje: vervoer voor minder mobiele inwoners.

Op dinsdag 3 mei 2022 was de officiële start van het vrijwilligersvervoersproject AutoMaatje in Nederweert. Om 14.00 uur arriveerde vrijwillige chauffeur Gerard Gielen bij de Gunnerij. Samen met wethouder Carla Dieteren had hij de eerste klant van AutoMaatje Nederweert opgehaald. De 93-jarige Coby van Rijt werd welkom geheten door Janique Huijbregts, regiomanager van de ANWB.

Met het overhandigen van de eerste chauffeurspas aan Gerard Gielen en de eerste deelnemerspas aan Coby van Rijt was de start van dit vrijwilligersproject een feit. Daarna werd de aftrap van AutoMaatje Nederweert feestelijk gevierd met koffie en taart bij De Gunnerij.

ANWB AutoMaatje
AutoMaatje Nederweert is sociaal vervoer voor en door plaatsgenoten. Momenteel is ANWB AutoMaatje actief in meer dan 90 gemeenten. Gebruikers van deze voorziening zijn vaak minder mobiel en niet in staat met eigen auto of openbaar vervoer te reizen. Hierdoor zijn ze voor boodschappen, een bezoek aan de kapper, een kennis, de dokter of een dierbare plek sterk afhankelijk van mensen in hun omgeving. Tegen een kleine vergoeding rijden vrijwilligers buurtgenoten met hun eigen auto.

Voldoende draagvlak
Een aantal enthousiaste vrijwilligers heeft onderzocht of er voldoende draagvlak is voor dit sociaal vervoersproject. Het resultaat is een samenwerking tussen vrijwilligers, De Gunnerij, de ANWB, de gemeente Nederweert, Samen aan de Slag en Punt Welkzijn.

Telefonisch aanmelden
Inwoners uit de gemeente Nederweert die minder mobiel zijn, kunnen zich telefonisch aanmelden via 06-20274614. Dat kan van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Na een intakegesprek kunnen deelnemers telefonisch ritten aanvragen, mits dit minimaal twee werkdagen van tevoren gebeurt. 

Terug naar overzicht
Een ogenblik geduld...